01.01.2024 [pondělí] - 15.01.2024 [pondělí], kategorie: Titulní stránka

Tříkrálové koledování

CMŠ Studánka se jako obvykle zapojuje do Tříkrálové sbírky, letos druhým rokem samostatným projektem. 

Zaměření školkového projektu zůstává pro svoji aktuálnost stejné, jako v minulém roce. Jedná se o podporu dětí ze socioekonomicky znevýhodněných rodin, které docházejí do naší školky. Z výtěžku sbírky plánujeme hradit náklady spojené s docházkou těchto dětí do naší MŠ (stravné, školné) a také zakoupit pomůcky potřebné pro jejich domácí přípravu (nůžky, modelínu, ergonomické pastelky, tužky, pracovní listy…).

Je smutnou realitou, že i v dnešní době, v relativně bohatém městě jako je Praha, vyrůstají děti, pro které jsou docházka do školky nebo základní pomůcky pro rozvoj grafomotoriky nedosažitelné z ekonomických důvodů.

Z výtěžku sbírky, který se rozděluje podle klíče: 65 % vybraných prostředků se vrací charitám, které je vykoledovaly – v našem případě naší školce, 15 % je určeno na velké diecézní projekty, 10 % putuje do krizového fondu, odkud jsou uvolněny při mimořádných událostech, a na pomoc v zahraničí, 5 % využije na své projekty Charita Česká republika, 5 % tvoří zákonné režie sbírky. Školkové tříkrálové pokladničky snadno poznáte podle přidané samolepky s logem školky a také školkového tříkrálového QR kódu, pro možnost přispět na naše úmysly bezhotovostně.

S dětmi budeme během vycházek chodit koledovat a rozdávat radost písničkou. V šatnách budou připraveny kasičky a pro možnost přispět mincemi a bankovkami, pro bezhotovostní příspěvky bude vyvěšen QR kód na nástěnce. Zapojení se do tříkrálové sbírky je krásný způsob, jak začít nový rok dobrým skutkem.

V loňském roce se nám s vaší pomocí podařilo do kasiček vybrat neskutečných 42 922 Kč a v součtu s dary přes QR kód jsme pro potřeby našeho projektu obdrželi 28 506 Kč. Je to veliká pomoc pro naše děti i pro jejich rodiče.

Děkujeme.

Kolektiv CMŠ Studánka