01.01.2023 [neděle] - 15.01.2023 [neděle], kategorie: Titulní stránka

Tříkrálová sbírka ve Studánce

Vážení rodiče,
1.-15.1.2023 bude ve školce probíhat tříkrálové koledování. S dětmi budeme chodit na vycházkách na koledu. V šatně budou připraveny kasičky, do kterých budete moci přispět. Od letošního roku má naše školka přidělený vlastní QR kód, skrze který můžete přispět také bezkontaktně. 

Tříkrálová sbírka je největší charitativní sbírkovou akcí u nás. Na jejím průběhu se podílejí tisíce dobrovolníků, výnos putuje na pomoc lidem v nouzi prostřednictvím Charity Česká republika, která je pořadatelem sbírky. 

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v  nouzi. Desetina výnosu sbírky je každoročně určena na rozvojovou a humanitární pomoc v zahraničí.

Výnos sbírky je rozdělen podle pevně daného klíče. 65 % námi vykoledovaných prostředků dostane Studánka na svůj charitativní projekt, 15 % je určeno na velké diecézní projekty, 10 % putuje do krizového fondu, odkud jsou uvolněny při mimořádných událostech, a na pomoc v zahraničí, 5 % využije na své projekty Charita Česká republika, 5 % tvoří zákonné režie sbírky.

Studánkový charitativní projekt je zaměřen na pomoc potřebným rodinám dětí, které docházejí do naší školky. Jedná se o úhradu pomůcek na domácí přípravu pro potřebné děti, a také o úhradu školného a stravného těchto dětí. Přispěním do tříkrálové sbírky pomůžete dětem, se kterými kamarádí Vaše dítě.

Děkujeme.